VD Nicklas Nybergs konstintresse

Mitt intresse för Bengt Lindström väcktes till liv 1984 när min pappa träffade Bengt på Arlanda under dramatiska former och blev avtecknad på en bordsduk. Bengt tyckte att min pappa var så lik Karl XII och fick ett intensivt behov att teckna av honom direkt. Jag följde därefter Bengt med högt intresse i massmedia. 1994, tio år efter mötet på Arlanda, besökte jag Bengt med bordsduken medtagen och det tyckte han var genuint roligt. Där och då köpte jag min första tavla och i rask takt blev det fler.

Sedan dess har jag aktivt köpt konst med ett genuint intresse både av Bengt och hans fru Michelle. Min samling har jag inhandlat allt eftersom av hans nära och bekanta, samarbetspartners och diverse utställningar både i Sverige och utomlands. Under åren har jag mött Bengt 10–15 gånger och hans fru lika många till efter Bengts bortgång 2008.

Mitt stora Lindström-intresse har resulterat i att jag idag är en av de största samlarna av Bengt Lindström-konst, både privat och genom Nybergs Fastigheters konstverksamhet.

Nicklas Nyberg, VD & ägare Nybergs Fastigheter

Kontaktpersoner

Olle Nyberg

Skog/Konst/Fastighet

070 - 272 00 72 olle@nybergs.nu

Nicklas Nyberg

VD

070-346 08 08 nicklas@nybergs.nu